E-gimnazija Novi Sad

Za roditelje

Poštovani roditelji, naša škola je OPŠTA GIMNAZIJA, ali treba imati u vidu da stasaju generacije koje su u osnovnoj školi imale informatiku i koje mnogo sede uz računare tj. da imamo informatički pismene učenike koji žele da to znanje iskoriste i prošire u srednjoj školi. Mi nismo informatička gimnazija u pogledu da školujemo programere i dizajnere, ali uz informatičke  izborne predmete učenik može da savlada i te oblasti. Svi redovni predmeti u školi su isti kao za opšte gimnazije i redovna nastava traje od 08č do 14č, i od 14č do 19č. U školu upisujemo i sportiste za koje je namenjeno sportsko odeljenje u našem drugom objektu. Posle naše škole učenici upisuju se fakultete ravnpravno i prirodne, tehničke, društvene i naravno državne i privatne u zemlji i inostranstvu. Učenici su potpuno spremni za akademski život, a uz neka informatička znanja i za samostalan rad ili pomoć roditeljima u privatnom poslu.

Škola mnogo primenjuje informacione tehnologije u nastavi i po tome smo posebna škola u regionu. Dođite da vidite uslove za rad koje imaju profesori i učenici i videćete da smo u pravu.

Što se tiče dodatnih informatičkih predmeta, predvidjeno je da na izboru učenicima bude 10-ak fakultativnih predmeta i sekcija iz oblasti informacionih tehnologija, grafičkog dizajna, obrade audio i video materijala, GSM tehnologija, izrade računarskih igara, internet servisa i nekoliko stranih jezika. To su predmeti koji se ne moraju izučavati, ali ako se odaberu moraju se izučavati do kraja školovawa i ne ulaze u prosek. Za te predmete informatička kompanija osnivač škole izdaje sertifikate o stečenom znanju koji se mogu upisati u radnju knjižicu.

U okviru nastave fizičkog vaspitanja, učenicima se nude u sportskoj akademiji kao dodatni sportovi tenis i fudbal i vodimo učenike na bazen, jahanje, teretanu i kuglanje.

Učeničke ekskurzije će imati edukativni karakter, do sada se putovalo u Prag, Drezden, Budimpeštu, Beč, Rim, Veneciju, Trst …

Lokacija glavnog objekta škole je u mirnom delu grada, u okviru šireg centra Novog Sada, u Radničkoj ulici br. 20, a lokacija drugoj objekta je na Novom naselju u. Stojana Novakovića br. 2.

Odgovorno tvrdimo da svaki učenik može da upiše našu školu i lako stekne nova znanja i da bude spreman za dalje životne obaveze !

KOLEKTIV E-GIMNAZIJE

E-Gimnazija